Windows laptop refurbished

Is het besturingssysteem Windows je vertrouwd en zoek je een laptop die op dit systeem draait? Windows is ontwikkeld door Microsoft en is één van de populairste besturingssystemen van de wereld. Windows heeft een groot aanbod in laptops van verschillende merken.

Wat is een refurbished Windows laptop?

Vaak wordt een refurbished laptop verward met een tweedehands laptop. In tegenstelling tot een tweedehands laptop is een refurbished laptop volledig gecontroleerd en doorgetest op fouten. Zo ben je bij een refurbished laptop altijd zeker van een goed functionerende laptop als nieuw. 

Het inspectieproces van een refurbished Windows laptop

Refurbished Windows laptops worden volledig gerenoveerd en nagekeken en doorgetest op defecten. De onderdelen die niet goed werken worden gelijk vervangen. Waar nodig wordt extra werkgeheugen of een SSD toegevoegd voor optimale prestaties. Laptops worden voorzien van de nieuwste Windows-installatie en worden grondig gereinigd waardoor de laptop er weer als nieuw uit ziet. Pas als alles 100% goed werkt worden de laptops aangeboden.

Wat zijn de voordelen van een refurbished Windows laptop?

Wanneer je een nieuwe laptop moet aanschaffen is dat een grote uitgave. Het liefst wil je een nieuwe laptop met veel mogelijkheden maar daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Gelukkig zijn er tegenwoordig refurbished Windows laptops, die veel voordelen hebben en zeker zo goed als nieuw zijn!

Kostenbesparend

Het grootste voordeel van een refurbished Windows laptop is de lage prijs. Door in plaats van een nieuwe laptop een refurbished laptop aan te schaffen bespaar je makkelijk geld. Ideaal dus wanneer je niet zo’n hoog budget hebt voor de aanschaf van een laptop.

Duurzaamheid

Als je kiest voor een refurbished laptop kies je voor duurzaam. De laptops die wij binnen krijgen zijn nog veel te goed om af geschreven te worden en op de vuilnisbult terecht te komen. Na een volledig inspectieproces kunnen de refurbished laptops weer als nieuw worden verkocht. Door een laptop een tweede leven te geven wordt de productie van een nieuwe laptop bespaard. 

Maatwerk mogelijk voor een Windows refurbished laptop 

Het voordeel van een refurbished laptop is dat je de laptop geheel naar je eigen wensen kan maken. Liever extra werkgeheugen of een snelle SSD? Dat kan worden toegevoegd aan de refurbished Windows laptop. Hierdoor kan de laptop compleet naar al jouw wensen worden gemaakt. 

Garantie

Bij het aanschaffen van een refurbished Windows laptop krijg je een standaard garantietermijn van 1 jaar. Deze is tegen een meerprijs te verlengen naar een langer termijn. Zo ben je altijd zeker van een vertrouwde koop. 

Aanbod refurbished laptops met Windows-besturingssysteem

Op de MacBooks na zijn de meeste laptops voorzien van een Windows-besturingssysteem. Windows staat bekend om een makkelijke besturing met een virtuele bureaubladomgeving waarin elk programma een eigen venster heeft. 

Refurbished laptops met een Windows-besturingssysteem worden in verschillende merken aangeboden zoals Dell, HP en Lenovo. De mogelijkheden binnen de refurbished Windows laptops zijn eindeloos. Zo heeft ieder merk zijn eigen voor- en nadelen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een Windows laptop?

Bij de aanschaf van een Windows laptop moet je naar een aantal dingen kijken. Hieronder de belangrijkste punten. 

Afmeting

Refurbished Windows laptops zijn er in grote formaten en kleine formaten met elk een eigen gewicht. Veel onderweg? Dan is een laptop van 12inch een mooi klein formaat om overal mee naar toe te nemen. Liever een groter scherm? Dan is een 15 of 16inch laptop een goede keuze! Zo is er altijd een laptop die bij jou past!

Processor

Ook is er veel mogelijk op het gebied van de prestatie van een laptop. Bij het gebruik van zware programma’s is het belangrijk dat je een hoge processor kiest van minimaal i5. Bij professioneel gebruik, zoals videobewerking, wordt een processor van i7 aangeraden.

Intern geheugen

Wanneer er wordt gekeken naar de snelheid en prestaties van een Windows laptop is het intern geheugen (RAM) belangrijk. Het intern geheugen is het kortetermijngeheugen van een laptop waarin data tijdelijk wordt opgeslagen. Hierdoor is het mogelijk om gegevens snel in te laden of te wisselen van tabbladen. Gemiddeld ligt het intern geheugen tussen de 4- en 8GB. Voor professioneel gebruikt raden wij een intern geheugen van 16- of zelfs 32GB aan.

Opslagmedia

Als opslagmedia zijn er 2 mogelijkheden. Een HDD (hardeschijf) of een SSD (Solid State Drive). In vergelijking met een HDD kan een SSD kan een laptop bestanden sneller opslaan. Dit maakt de laptop sneller in gebruik. Daarnaast is een SSD in tegenstelling tot een HDD een stuk kleiner. Hierdoor zijn de laptops met een SSD vaak ook compacter gebouwd dan een laptop met een HDD. 

Een refurbished Windows laptop bestellen bij Cirres

Al meer dan 22 jaar zijn wij specialist op het gebied van refurbished laptops. Wij werken met een groot team van professionals en beschikken over alle IT-kennis waar jij naar op zoek bent. Heb je een refurbished Windows laptop op het oog of heb je vragen over een product? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag bij de zoektocht naar een refurbished laptop die aan al jouw wensen voldoet.