Wat is een switch?

Een network switch vermenigvuldigt het aantal netwerkaansluitingen op uw kantoor. Van 1 aansluiting maakt u 8, 16, 24 of meer aansluitingen. Switches zijn ook makkelijk op elkaar aan te sluiten om een veelvoud van aansluitingen te maken.

 

Managed of unmanaged switch

Er bestaan managed en unmanaged switches. Met een managed switch kunt u voorrang geven aan bepaald internetverkeer, zoals videovergadering en VoiP. Unmanaged switches zijn vaak plug and play, terwijl voor een managed switch netwerkkennis nodig is.

 

Power over Ethernet

Soms ondersteunen switches Power over Ethernet (PoE). Dit betekent dat u een apparaat kunt aansluiten zonder stroomvoorziening. De stroom wordt uit de ethernetkabel gehaald. Het is wel noodzakelijk dat de (rand)apparatuur zoals uw printers PoE ondersteunt.

 

Refurbished switch

Wilt u geld besparen? Of juist uw CO2 footprint verlagen? Dan is een refurbished switch een slimme keuze. U koopt dan een kwaliteitsproduct voor een fractie van de nieuwprijs. Maar wat is refurbished nu eigenlijk precies?

 

Een refurbished switch is:

  • zowel van binnen als van buiten grondig gereinigd;
  • getest door een van onze 40 IT experts. Als er iets niet naar behoren werkt wordt het gerepareerd of vervangen. U ontvangt een testrapport bij uw aankoop.

Refurbished switch aanbiedingen

Cisco 3560 Managed

vanaf € 100

Cisco 3560X Managed

vanaf € 210

Juniper EX 220 Managed

vanaf € 360

Cisco WS C3850

vanaf € 1090

Kwaliteitsgradaties van onze switches

Bij Cirres hanteren we vaste kwaliteitsgradaties voor het bepalen van de staat van onze refurbished switches. Deze gradaties zijn Grade A+, Grade A en Grade B.

 

Grade A+ is niet van nieuw te onderscheiden. Dit komt vaak omdat de vorige eigenaar zuinig is omgegaan met de refurbished switch. Maar het kan ook zijn omdat de switch uit een overjarige, ongebruikte voorraad komt.

Grade A heeft lichte gebruikssporen, maar ziet er nog steeds heel netjes uit.

Grade B heeft duidelijke gebruikssporen en kan zelfs kleine deukjes hebben.

 

Het maakt niet uit wat de kwaliteitsgradatie is voor de werking van de refurbished switch. Elke switch die we verkopen presteert perfect.

 

Garantie en bedenktijd

Omdat we alles zorgvuldig schoonmaken, testen en repareren, hebben we vertrouwen in de kwaliteit van onze refurbished switches. Daarom bieden we standaard 3 maanden garantie op al onze refurbished switches. En tegen een meerprijs is dit te verlengen naar 1 of 3 jaar.

 

Daarnaast gaan we voor 100% tevreden klanten. Dus mocht u op een of andere manier niet tevreden zijn over uw aankoop neem dan contact met ons op en dan zoeken we een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat u een andere switch krijgt, of u retourneert de switch binnen 14 dagen.

 

Contact met Cirres

Heeft u nog vragen over een refurbished Switch van Cirres? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Dit kan via nummer 079 762 0201 of info@cirres.com