Refurbished laptop

Refurbished laptops, letterlijk vertaald: gereviseerde laptops en deze laptops zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Ze hebben een tal van voordelen. Bovendien krijgen ze een tweede leven. 

Wat is een refurbished laptop?

Sommige mensen verwarren een refurbished laptop wel eens met een tweedehands laptop. In tegenstelling tot een tweedehands laptop is een refurbished laptop volledig nagekeken en doorgetest op eventuele mankementen. Wat ze wel gemeen hebben is dat beide soorten al eens eerder zijn gebruikt. 

Waar komen de refurbished laptops vandaan?

Onze refurbished laptops zijn producten die retour zijn gekomen door diverse redenen. Hierbij kun je denken aan een overschot aan voorraad, demo’s, technische mankementen etc. Deze producten mogen niet meer worden verkocht als nieuw, maar ze zijn ook zeker nog te goed om af te schrijven. Alle refurbished laptops zijn maximaal 2 tot 3 jaar gebruikt. 

Elke refurbished laptop wordt door een professional op het gebied van IT op 15 punten gecontroleerd, gerenoveerd, gereinigd en opnieuw verkoopklaar gemaakt. Werkt een bepaald onderdeel niet goed? Dan wordt het onderdeel vervangen. Daarnaast worden de refurbished laptops grondig gereinigd, zo ziet de buitenkant er weer als nieuw uit.

Tot slot wordt de refurbished laptop voorzien van een schone en legitieme installatie van Windows of wanneer het gaat om een Macbook de juiste macOS-versie. 

Is de refurbished door de keuring heen gekomen? Pas dan wordt de laptop aangeboden in de shop.

De voordelen van een refurbished laptop

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe laptops voor de zaak is dat vaak een grote uitgave, aangezien er aan alle goede laptops een behoorlijk prijskaartje aanhangt. Tegenwoordig is het niet eens meer nodig om een nieuwe laptop aan te schaffen door de komst van refurbished laptops die zeker zo goed zijn. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een refurbished laptop?

Scherpe prijs

De grootste reden waarom mensen voor een refurbished laptop kiezen is de gunstige lage prijs. Met een refurbished laptop bespaar je makkelijk geld en dat is ideaal wanneer je vast zit aan vastgesteld budget, maar wel een goede laptop wilt kopen. 

Zo goed als nieuw

Onze laptops zijn volledig nagekeken en getest door onze IT-experts. Niet goed werkende onderdelen worden vervangen en de binnen- en buitenkant van de laptops worden grondig gereinigd. De refurbished laptops zijn zo goed als nieuw! 

Compleet naar wens

Soms kan het lastig zijn om de juiste laptop te vinden die voldoet aan al jouw eisen. Daarom kun je een refurbished laptop compleet naar eigen wens maken. Denk hierbij aan een uitbreiding van bijvoorbeeld het RAM-geheugen of het inbouwen van een SSD in de laptop. 

Garantie

Wanneer je een refurbished laptop aanschaft is het altijd fijn dat als er iets mis is je altijd terug kan komen bij de leverancier waar je het hebt gekocht. Daarom wordt elke laptop geleverd met een standaard garantietermijn van 1 jaar. Het is mogelijk deze garantietermijn uit te breiden naar een langere periode tegen een kleine meerprijs. 

Duurzame keuze

Wanneer je voor een refurbished laptop kiest, kies je voor duurzaam. Bij het aanschaffen van een refurbished laptop verleng je letterlijk de levensduur van een laptop, en worden er minder apparaten geproduceerd. Hierdoor reduceer je een forse uitstoot van CO2. Op deze manier lever je en een bijdrage aan een beter en schoner milieu en heb je de laptop die je graag wilt hebben. Een win-winsituatie dus!

Soorten en maten refurbished laptops

Je hebt ruime keuze in refurbished laptops, zoals MacBooks en Windows laptops, 2 in 1 laptops en Chromebooks van diverse merken zoals: DELL, HP en Lenovo. Goede refurbished laptops met keuze uit diverse formaten. Liever een laptop met een kleiner scherm of juist met een groot scherm? Geen probleem, je hebt keuze uit 11, 12, 13, 14 en 15 inch laptops. Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor lichte laptops van 1,3kg of zwaardere laptops, die uitlopen in zwaardere laptops tot 2,8kg. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een refurbished laptop? 

Het aanschaffen van een refurbished laptop doe je niet elke dag. Allereerst is het belangrijk om te weten waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Daarbij wil je dat je laptop aan een boel eisen voldoet: voldoende opslagruimte, snel genoeg, een passend formaat, maar ook een fijn gewicht. Maar waar kijk je dan precies naar bij aanschaffen van een refurbished laptop? 

Beeldschermresolutie

Ben je veel aan het fotograferen en ga je de laptop gebruiken voor het bewerken van foto’s? Dan is een hoge beeldschermresolutie onmisbaar. Wil je de laptop gebruiken voor het typen van verslagen? Dan is een hoge beeldschermresolutie minder van belang. Een Full HD-beeldscherm heeft een resolutie van 1920×1080. Hierbij heeft het beeldscherm 1920pixels in de lengte en 1080pixels in de breedte.

Processor van een laptop (CPU)

De processor is het hart van de laptop en bepaald voor het grootste deel de snelheid van je laptop. Het is van belang om te bepalen waar je de laptop voor gaat gebruiken. Houd je je voornamelijk bezig met programmeren of gebruik je intensieve programma’s voor 3D-bewerking of ontwerpen? Dan is het belangrijk dat je kijkt naar een refurbished laptop met een hoge processor. Hierbij wordt een minimale processor van i5 aangeraden. Veel aan het videobewerken? Kies dan een hoge i7 processor.

RAM-geheugen

Naast de processor draagt ook het RAM-geheugen bij aan de snelheid en prestaties van de laptop. RAM geheugen staat voor Random Access Memory en is het kortetermijngeheugen van je laptop. Hierop wordt data tijdelijk opgeslagen waardoor de laptop snel gegevens kan inladen. Hoe meer RAM-geheugen de laptop heeft, hoe sneller de navigatie tussen tabbladen. Bij het gebruik van zwaardere programma’s wordt er een werkgeheugen van 8- of 16GB aangeraden. Gemiddeld ligt het werkgeheugen voor basis gebruik rond de 4 en 8 GB. Professioneel gebruik gaat meer richting de 16GB of zelfs 32GB.

SSD

Naast de processor en het RAM-geheugen draagt de SSD ook bij aan snelheid. Een SSD (Solid State Drive) is een opslagapparaat die in vergelijking met een harde schijf (HDD) date sneller opslaat. Vergeleken met een harde schijf is een elektronisch aangestuurde SSD veel dunner en kleiner. Hierdoor is het mogelijk om compacte laptops te ontwerpen die lichter zijn in gewicht.

Afmeting en gewicht

De afmeting van een laptop wordt uitgedrukt in inch. Dit is de diagonale afmeting van het beeldscherm. Wil je graag een klein formaat laptop aanschaffen die licht in gewicht is en gemakkelijk overal mee naar toe kan worden nemen? Dan is een laptop van 11 inch een geschikt formaat. Veel aan het ontwerpen en wil je alles groot zien op je scherm? Kies dan een 15 inch laptop. Onze laptop afmetingen lopen uiteen van 11,12,13,14 to 15 inch, de laptops variëren in gewicht van 1,3kg tot 2,8kg. Wil je liever een kleine laptop en af en toe op een groot beeldscherm werken? Bekijk dan de refurbished monitors.

Waarom een refurbished laptop kopen bij Cirres?

Cirres is al meer dan 22 jaar de specialist op het gebied van refurbished laptops. Wij beschikken over een groot team met professionals en hebben alle IT-kennis in huis waar jij naar opzoekt bent. Van op- en verkoop van apparatuur tot het installeren van werkplekken, wij kunnen het allemaal!

Wij voeren al jouw wensen door in een refurbished laptop. Of het nu gaat om extra RAM-geheugen of een SSD, wij kunnen een refurbished laptop compleet maken zoals jij het wilt. Zo heb je een zo goed als nieuwe laptop die aan al jouw wensen voldoet voor een scherpe prijs. 

Laat je adviseren door Cirres

Heb je vragen over onze refurbished laptops of wil je graag advies bij het aanschaffen van een refurbished laptop? Neem dan gerust contact met ons op. De professionals helpen jou graag bij de zoektocht naar een geschikte laptop die bij jou past.