Hoge kwaliteit refurbished laptops met garantie

Uw bedrijf gaat uitbreiden of u wilt die oude laptops toch een keer vervangen? Denk dan eens aan refurbished laptops. U krijgt dan een keurige kort gebruikte laptop die op 50 punten is gecontroleerd. Hoge kwaliteit met 1 tot 3 jaar garantie. Dat is meer dan de meeste laptopleveranciers op nieuw bieden!

 

Laptop kopen

Wilt u een refurbished laptop kopen? Dan zijn er enkele zaken van belang. Kijk goed naar:

SSD opslag. Soms zit er in een refurbished laptop nog een oude HDD opslag. Wij raden dit af. Daarom zal bij iedere laptop die wij aanbieden de oude HDD opslag zijn vervangen door een SSD opslag. Dat werkt een stuk fijner, geruislozer en sneller.

De behuizing. Voor € 400 koopt u een gloednieuwe Acer laptop. Deze hebben vaak een plastic behuizing. Hoe lang gaan deze mee als uw medewerkers hier iedere dag mee rondlopen? Kunt u dan niet beter een laptop kopen die een paar jaar geleden top of the range was? Voor hetzelfde geld koopt u een HP ProBook of HP Elitebook, met een stevige aluminium behuizing.

Processor. Zelfs met een Core i3 processor kunnen standaardhandelingen zoals internetten en e-mailsturen al traag aanvoelen. Wij raden voor zakelijk gebruik altijd een Core i5 processor aan. Maar omdat u uw laptop refurbished koopt, koopt u niet de laatste generatie Core i5 processor. Deze zijn nog steeds lekker snel (vooral Excel werkt prettiger met een snellere processor), maar kosten een stuk minder. Het kan vaan wel honderden euro’s per laptop schelen.

Videobewerking

Voor videobewerking is een goede videokaart niet zo belangrijk, daarvoor zijn de eisen net weer iets anders dan bijvoorbeeld met gamen. Een snelle processor is voor het bewerken van video’s het belangrijkste aandachtspunt. Kies daarom voor een Intel Core i7, AMD Ryzen 7 of MacBook met M1 Pro/Max.

Reizen

Wilt u een laptop kopen waar veel mee wordt gereisd? Dan is het belangrijk dat de laptop stevig is en niet te groot. Een 15- of 17 inch scherm is al best groot als je er voortdurend mee op pad bent. We raden dan een kleiner scherm aan. In een vliegtuig is een scherm van 14 inch of kleiner veel prettiger werken (of video kijken).

Dell Latitude 5580 i5

vanaf € 482,-

HP EliteBook 850G3

vanaf € 559

Lenovo Thinkpad T550

vanaf € 398

Apple MacBook Air

vanaf € 446

Refurbished laptop

Een nieuwe laptop kopen hoeft niet duur te zijn. En het is nog milieuvriendelijk ook, want er hoeven voor u geen nieuwe laptops te worden geproduceerd. Dat scheelt CO2, grondstoffen en water. Zie hiervoor ook onze calculator. Maar wat is refurbishen nou eigenlijk?

 

Refurbishen betekent dat de kort gebruikte laptop helemaal wordt gereinigd (van binnen en van buiten) en op 50 punten wordt gecontroleerd. Is er iets kapot? San wordt het gerepareerd of vervangen. Een bijgevoegd testrapport zal u vertellen wat er precies met de laptop is gedaan. De oude HDD opslag wordt vervangen door een nieuwe SSD opslag. Als laatste wordt de batterij gecontroleerd. Als deze onder 80% van de capaciteit is, wordt hij vervangen.

 

Kwaliteitsgradaties

Bij Cirres werken we met kwaliteitsgradaties om aan te geven in welke staat het product zich bevindt. We werken met A+, A of B Grade.

A+ Grade is zo goed als nieuw. Er zitten zo goed als geen gebruikssporen op. Meestal zijn deze zeer kort of niet gebruikt. In dit laatste geval komen ze wellicht als overjarig van de distributeur of dealer of ze zijn ooit geretourneerd door een bedrijf.

A Grade heeft lichte gebruikssporen. De vorige eigenaar is duidelijk erg zuinig geweest op het apparaat, maar er kunnen kleine krasje op de behuizing zitten.

B Grade heeft duidelijke gebruikssporen. Er kunnen krassen op zitten en zelfs kleine deukjes.

Het maakt niet uit of een apparaat A+, A of B grade is, het zal altijd perfect werken.

 

Garantie en bedenktijd

Een refurbished laptop kopen is slim. De laptop is helemaal gecontroleerd, werkt perfect en ook nog een stuk goedkoper. Maar we begrijpen dat u daar een bepaalde garantie voor wilt hebben. Daarom bieden wij standaard 12 maanden garantie op al onze producten. In overleg is dit zelfs uit te breiden naar 3 jaar. Dat is langer dan de meeste hardware leveranciers bieden op nieuwe producten. Bij Cirres koopt u dus een refurbished laptop van hoge kwaliteit met garantie!

Daarnaast heef u 14 dagen bedenktijd. Zijn de laptops niet in de staat die u had verwacht? Dan kunt u het terugsturen en komen we met een oplossing (geld terug of nieuwe laptop).

 

Contact met ons

Vragen over de aanschaf van een refurbished laptop? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Dat kan op 079 762 0201 of info@cirres.com