IT-diensten die bij uw organisatie passen.

Cirres is al meer dan 22 jaar de expert op het gebied van refurbished hardware en netwerkapparatuur. De omgeving verandert en zo ook uw behoeftes! Wij zouden onszelf niet de slimste zakelijke IT-leverancier van de Benelux kunnen noemen als wij niet alle diensten rondom inruil, terugkoop en refurbishment van gebruikte apparatuur zouden aanbieden. Om die reden hebben wij een aantal IT-diensten gecreëerd die meegaan in uw behoeftes.

IT is een complex proces en wij van Cirres maken het voor u een zo eenvoudig mogelijk proces.  Al onze diensten stemmen wij volledig af op uw wensen en behoeftes. Wij zorgen ervoor dat u zich maar op één ding hoeft te richten en dat is uw eigen bedrijfsvoering. De rest, dat doen wij.

Recycling

Wij hergebruiken ICT apparatuur

Refurbishment

ICT middelen als nieuw

Terugkoop

Terugkoop van uw oude middelen

Data-wiping

Datadragers laten wissen

Onderdelenservice

Ruime keuze aan onderdelen

Wereldwijd breed netwerk

Groot wereldwijd netwerk

De-commissioning

De-installeren van werkplekken

Ruime voorraad

Ruime voorraad onderdelen

Re-cycling

Duurzaamheid staat bij Cirres hoog in het vaandel. Wij proberen om zoveel mogelijk producten en onderdelen te refurbishen en zo te hergebruiken. Op deze manier krijgen ‘afgeschreven’ producten nog een tweede leven. Echter kunnen niet alle producten en onderdelen nog hergebruikt worden. Deze producten en onderdelen worden door Cirres netjes en goed gescheiden verzameld zodat deze gerecycled kunnen worden.

Hoe werkt re-cycling bij Cirres?

Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Met recyclen voorkomt u dat er nieuwe onderdelen geproduceerd moeten worden en zo worden onder andere grondstoffen gespaard en komt er minder uitstoot van broeikasgassen vrij.

Recycling is niet hetzelfde als het hergebruiken van producten. Bij Cirres scheiden en sorteren we alle onderdelen in hiervoor bestemde containers. Zo worden onderdelen als kabels, printplaten en harde schijven gescheiden in verschillende bakken en afgevoerd naar een gecertificeerd bedrijf. Dit bedrijf verwerkt deze producten verder zodat deze uiteindelijk weer aangeboden kunnen worden als grondstoffen voor nieuwe producten. Het afvoeren van gebruikte IT-goederen moet voldoen aan verschillende milieuwetgevingen zoals o.a de WEEE en AEFA. Cirres voldoet aan deze wetgevingen. Laat ons uw IT-recycling regelen waardoor ook uw organisatie voldoet aan deze eisen.

Refurbishment

Wanneer u kiest voor refurbished, wil dat zeggen dat het product dat u koopt gereviseerd is en teruggebracht naar nagenoeg nieuwstaat. Dit doet Cirres als volgt:

  • Gecertificeerde technische controle van de hardware;
  • Grondige reiniging van de binnen- en buitenkant van het product;
  • Verwijderen van alle eventuele kenmerken (labels etc.);
  • Data-wiping, alle oude data en eventuele softwarefouten worden verwijderd;
  • Upgraden van interne hardware en software (bepaalde onderdelen worden vernieuwd en firmware wordt voorzien van goed functionerende updates);
  • Al onze laptops zijn maximaal 2 tot 3 jaar gebruikt;
  • Wij leveren alleen A Grade producten waardoor deze er als nieuw uit zien;
  • Standaard geven wij 1 jaar garantie op de hardware wat uit te breiden is naar 3 jaar;
  • Elk product wordt voorzien van een schone Windows Installatie

Terugkoop/hergebruik van uw oude apparatuur

Cirres vindt het belangrijk dat ICT hergebruikt wordt als dit mogelijk is. Wij bieden integrale dienstverlening voor de fysieke, commerciële en administratieve verwerking van te vervangen ICT apparatuur. Wij verzorgen de afvoer, inventarisatie, asset registratie en gecertificeerde datawiping van uw afgeschreven ICT apparatuur. Ook kunnen wij datadragers op locatie wipen als u daar behoefte aan heeft. Hiermee verkleint u de risico’s, verlaagt u de kosten en vermindert u de stress waarmee het verwijderen van apparatuur gepaard gaat. Cirres garandeert een marktconforme restwaarde.

Daar komt bij dat de werkwijze van Cirres erg milieuvriendelijk is. Wanneer apparaten niet meer ingezet kunnen worden, dan hergebruiken wij de onderdelen die nog wel voldoen. De onderdelen die niet opnieuw inzetbaar zijn, worden netjes gerecycled. Op deze manier gooit Cirres zo min mogelijk weg, wat minder belastend is voor het milieu.

Aan de hand van geleverde specificaties van uw ICT-apparatuur kan Cirres op voorhand een indicatieve waardering afgeven. Na ontvangst wordt uw apparatuur bij ons getest. Op basis van de onderzoeksresultaten uit deze testfase, stellen wij de definitieve prijs vast. Eventuele defecte en onverkoopbare ICT-apparatuur bieden wij aan bij geregistreerde recyclingbedrijven. Zo wordt uw oude ICT-apparatuur op de meest effectieve manier hergebruikt en eventueel gerecycled.

Gecertificeerde Dataverwijdering/Data-wiping

Cirres verzorgt de afvoer, inventarisatie, asset registratie en dataverwijdering van afgeschreven ICT-apparatuur. Zijn er harde schijven, SSD’s of andere datadragers in uw bedrijf die moeten worden vernietigd? Cirres neemt dit compleet voor u uit handen. Wilt u meer zekerheid? Dan komen wij langs op locatie om uw datadragers daar te vernietigen.

Ook voor gecertificeerde data-wiping kunt u bij Cirres terecht. U ontvangt dan een certificaat dat garant staat dat vertrouwelijke gegevens en bestanden permanent van uw devices zijn vernietigd. Gecertificeerd wipen betekent wipen volgens bepaalde Europese en/of wereldwijde standaarden. Dit is geheel conform de nieuwe AVG Wetgeving etc. Dit is een zeer betrouwbare manier van data-wiping.

Minder risico’s bij gecertificeerde data-wiping door Cirres

De risico’s worden op deze manier verkleind, de kosten verlaagd en de stress wordt verminderd wat betreft de datadragers. Daarnaast is onze werkwijze ook nog eens milieubewust. Wanneer apparatuur niet opnieuw kan worden ingezet, hergebruikt of recyclet Cirres de onderdelen ervan. Wij gooien zo min mogelijk weg, wat minder belastend is voor het milieu.

Naast gecertificeerde data-wiping kunt u ook bij Cirres terecht voor refurbished IT-hardware. Denk hierbij aan printers, parts en servers. Benieuwd wat Cirres voor u kan betekenen op het gebied van data-wiping of andere diensten? Zorg ervoor dat uw data niet op straat komt te liggen en uw afgeschreven IT-hardware zo goed mogelijk hergebruikt wordt. Neem contact met ons op.

Onderdelenservice

Cirres is gespecialiseerd in het beheren van contractvoorraden. Omdat we deze service al voor veel opdrachtgevers verzorgen, beschikken we over ruime veiligheidsvoorraden. Hierdoor zijn we in staat om snel ieder gewenst aantal producten uit voorraad te leveren. Door de inkoop van grote volumes kunnen wij bovendien deze producten aanbieden voor lage prijzen.

De-installatie/De-commissioning

Door verhuizing naar de cloud kan uw infrastructuur en serverruimte (deels) overbodig zijn geworden. Dan helpen wij u graag met het ontmantelen, de-installeren van werkplekken en afvoeren van de oude infrastructuur. Het ontmantelen van serverruimtes vraagt om een vakkundige aanpak. Hierbij houden wij altijd rekening met uw wensen en eisen omtrent dataveiligheid, on- en off site datavernietiging en bijbehorende certificeringen.

Wereldwijd breed netwerk

Cirres heeft een groot wereldwijd netwerk waardoor wij onze producten halen waar zij op dat moment het voordeligste zijn. Bent u op zoek naar een specifiek part of onderdeel? Dan kunnen wij deze leveren tegen de beste prijs! Dankzij deze slimme handelswijze profiteert u van uiterst voordelige aanbiedingen.

Ruime voorraad

In ons magazijn liggen continu omstreeks 5000 verschillende reserve onderdelen en service parts (ook wel spare parts genoemd) op voorraad van merken als HP, Dell en Cisco. Met name HP en Cisco zijn sterk vertegenwoordigd. Kunnen specifieke onderdelen niet of nauwelijks meer geleverd worden door de fabrikant? Neem dan contact op met Cirres, wij zijn u graag van dienst. Bij ons profiteert u van een gelijkwaardige of zelfs langere garantie dan die van de fabrikant!

Heeft u een spare part binnen afzienbare tijd nodig omdat elke minuut dat een machine stil ligt kostbare tijd is? Cirres kan u een 24-uurs service aanbieden waarbij in het geval van calamiteiten materialen op afroep besteld kunnen worden. Dit verkort de buiten bedrijfstelling van de ICT-apparatuur en garandeert dus een hogere mate van continuïteit.
Meer weten over deze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Sinds 1998 de slimste ICT leverancier van de Benelux!