Ook voor inkoop van hardware bent u bij ons aan het juiste adres.

Niet alleen verkoop, maar ook inkoop hardware

Cirres koopt ook uw oude hardware in. Als de hardware courant is, reviseren (oftewel refurbishen) we het en geven we het weer een tweede leven. Is de hardware te oud om door te verkopen? Dan wordt het door ons gerecycled. Ook op deze manier draagt u uw steentje bij aan een groenere wereld.

Maar u wilt natuurlijk weten of uw oude hardware nog waarde heeft. Hiervoor is een waardebepaling nodig. Onze inkoopexperts helpen u met het bepalen van de eerlijke marktwaarde. Dit is een marktwaarde waar u als verkoper blij van wordt en wij als opkopende partij nog een marge op kan maken.

Bepalen van de marktwaarde.

Het vaststellen van de eerlijke marktwaarde wordt bepaald door 3 voorwaarden:

  • De historische inkoop- en verkoopprijs van de hardware: Alhoewel niet leidend, is de inkoop- en verkoopprijs belangrijk.
  • De vraag en het aanbod: Is er veel vraag naar uw oude hardware, dan kan de prijs omhoog. Is er weinig vraag naar een bepaald type hardware, dan zal de prijs lager (of zelfs op nul) liggen. Een voorbeeld zijn geheugenmodules: deze werden nadat China crypto-mining had verboden 30% minder waard. Het aanbod nam opeens toe, maar de vraag nam af.
  • Verkoopsnelheid: Als een product snel te verkopen is, is dit meer waard dan wanneer het 6 maanden in ons magazijn ligt.

Cirres koopt niet alleen de meest courante hardware op. We doen u graag een aanbod voor alles wat u kwijt wilt, ook niet courante hardware. Dit laatste wordt namelijk door ons gerecycled.

IT Asset Disposition (ITAD)

Als Cirres uw hardware inkoopt, mogen er geen opgeslagen bedrijfsgegevens op straat belanden. Denk aan klantengegevens, patiëntenbestanden of IP adressen. Hier komt ons IT Asset Disposition proces (ITAD) om de hoek kijken. ITAD is het proces voor het veilig en verantwoord afvoeren van overtollige of end-of-life IT-apparatuur. Dit is hoe we dat doen bij Cirres:

  1. De IT Hardware wordt bij uw bedrijf opgehaald in ons eigen vervoer;
  2. Het wordt opgeslagen in onze beveiligde omgeving;
  3. Alle data wordt gewist met gecertificeerde software, namelijk WipeDrive; Wipedrive is de standaard wis-software van de Nederlandse overheid en defensie.
  4. De hardware wordt refurbished en doorverkocht of gecontroleerd vernietigd;
  5. U ontvangt een eindrapportage met een wiscertificaat.
hard-drive-image

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw afgeschreven hardware? Neem dan contact op met de inkoopafdeling van Cirres.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Download hier het Excel bestand welke u ingevuld kunt uploaden.
Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door onze fysieke eigen voorraad zijn wij voordeliger en kunnen wij oudere modellen langer doorleveren.

Sinds 1998 de slimste ICT leverancier van de Benelux!