Inkoop hardware

Als u nieuwe IT hardware zoals laptops of servers inkoopt, wilt u op een verantwoorde manier van uw oude hardware af. Dan maakt het niet uit of de oude hardware wordt doorverkocht of wordt gerecycled. Want u wilt niet dat de data die op de oude hardware staat op straat belandt. Daarom is Cirres uw vertrouwde partner voor inkoop hardware.

 

Hoe werkt inkoop hardware?

Cirres heeft een veilig proces voor het afvoeren van uw gebruikte hardware. Dit heet ITAD, oftewel IT Asset Disposition. Het zorgt ervoor dat eventuele data die nog op uw IT hardware staat, zoals klanten-, leveranciers of patiëntengegevens, niet op straat belandt.

 

  • We halen uw hardware bij uw bedrijf op met ons eigen vervoer.
  • De hardware wordt in onze beveiligde omgeving opgeslagen.
  • Met onze gecertificeerde Wipe-Drive software wordt alle data professioneel van de geheugendragers gewist. Wipe-Drive wordt ook gebruikt door de Nederlandse overheid.
  • Alle hardware wordt gerefurbished en doorverkocht of gecontroleerd vernietigd en gerecycled, afhankelijk van uw wensen.
  • Aan het einde ontvangt u een rapportage met een wiscertificaat.

 

Inkoop Hardware: dit is hoe ons ITAD proces werkt.

Eerlijke marktprijs

Bij de inkoop van uw IT hardware dat wordt gerefurbished en doorverkocht, doen we graag een bod op de partij goederen. Maar misschien heeft u zelf geen idee wat de waarde is van uw hardware? Dat is geen probleem, de inkoop afdeling van Cirres kan voor u berekenen wat een eerlijke marktprijs (fair market value) is voor uw IT hardware. Veelal is deze prijs gebaseerd op:

 

  • De historische verkoopprijs. Wat heeft u ervoor betaald toen u het nieuw kocht?
  • De vraag en het aanbod. Hoe courant is de hardware nog in de markt?
  • De verkoopsnelheid. Hoelang liggen de producten bij ons in het magazijn. Hoe sneller we het kwijt zijn, hoe hoger de marktwaarde.

 

Wie is Cirres?

Cirres doet niet alleen inkoop hardware, maar we verkopen ook IT hardware. Dit doen we al sinds 1998 en sindsdien zijn we flink gegroeid. Tegenwoordig hebben we een groot kantoorpand in Zoetermeer, met een magazijn van 5.000 m2 waar 40 IT experts dagelijks onze hardware recyclen en refurbishen.

Ons productaanbod

Meer weten over ITAD en inkoop hardware?

Wilt u meer weten hoe wij veilig uw oude hardware inkopen en verwerken? Neem dan contact op met onze inkoopafdeling via e-mail: purchasing@maxicom-it.com.