ICT leverancier

Als u nieuwe IT hardware nodig heeft, richt u zich het beste tot een ICT leverancier. Uw ICT leverancier levert u de hardware die nodig is voor uw bedrijfsnetwerk. Dit gaat van pc’s en laptops tot servers en switches.

Enkele producten uit ons assortiment

Cirres is zo’n ICT leverancier. We bieden alle benodigde hardware vanuit ons magazijn van 5.000 m2, zonder lange levertijden. We bieden nieuwe hardware aan, maar ook veel refurbished hardware. En over dat laatste bestaan veel verkeerde vooroordelen. Refurbished zou gaan om defecte, waardeloze, hardware, zonder garantie, dat geen lange levensduur meer heeft. Maar niets is minder waar, dat is wat duizenden tevreden terugkerende klanten ons vertellen. Waar moet u op letten als u met een refurbished hardware ICT leverancier in zee gaat?

 

Let hierop bij de selectie van uw ICT leverancier.

  • Controleer de prijs

De meeste bedrijven willen kopen refurbished omdat het goedkoper is dan nieuw. Maar het is aan te raden dat goed te controleren. Er zijn namelijk aanbieders van refurbished hardware die de prijs vergelijken met de oorspronkelijke verkoopwaarde. Maar in de tussentijd kan de prijs van het nieuwe product ook flink zijn gedaald.

 

  • Vraag naar het refurbish-proces

Het refurbish-proces is essentieel. Niet elke ICT leverancier doet dit even goed. Sterker nog, er zitten aanbieders bij die de doos ongeopend van A naar B schuiven. Wat vinden wij dat hoort bij een degelijk refurbish-proces?

  1. Het product moet van binnen en van buiten grondig worden schoongemaakt.
  2. Het product moet geheel gecontroleerd worden. Als er iets kapot is, moet dit worden gerepareerd of vervangen. Hierover dient u een testrapport te ontvangen bij het product.
  3. Staat er data en software op het apparaat? Zorg dat u weet of de oude data is gewist en dat de software is geüpgraded naar de nieuwste, hoogst mogelijke versie.
  4. Zit er een accu in? Dan dient deze ook worden te vervangen, als hij niet meer voldoet. De leverancier dient hier duidelijk over te zijn. Zo zal Cirres elke accu onder 80% van de maximale capaciteit vervangen door een nieuwe.
  5. Gaat het om een laptop met een ouderwetse HDD schijf? Dan vervangt Cirres deze door een SSD schijf.
  6. Wordt het product geleverd met alle bijbehorende (oplaad)kabels en aansluitingen?

 

  • Vraag naar kwaliteitsgradaties

U weet op voorhand niet wat de staat is waarin het product verkeerd. Daarom hanteren veel leveranciers kwaliteitsgradaties. Dit kan gaan om een sterrensysteem (***/5) of een gradatie d.m.v. letters (A, B, C grade). Zo is een A-grade “zo goed als nieuw met kleine gebruikssporen” en zal een C grade “kleine defecten en uiterlijke mankementen” hebben. De meeste van onze klanten prefereren A grade. Cirres verkoopt bijvoorbeeld geen C grade, omdat deze mankementen hebben, zoals defecte poorten of dode pixels in een beeldscherm.

 

  • Vraag naar de garantie

De garantie verschilt enorm. Sommige leveranciers bieden 3 maanden garantie, anderen bieden levenslange garantie. Natuurlijk zal de prijs verschillen. Maar veel hardware die gebruikt is, heeft al bewezen in orde te zijn. De zogenaamde “maandagochtendproducten” zijn er al uitgefilterd. De producten zijn verkocht omdat ze zijn afgeschreven en er budget beschikbaar was voor nieuwe producten. Daarom is het niet altijd nodig om te gaan voor (dure) levenslange garantie, maar is 1 tot 3 jaar voldoende.

Enkele producten uit ons assortiment

Nieuwe ICT Leverancier nodig?

Bent u op zoek een nieuwe ICT leverancier? Overweeg dan Cirres eens. Neem vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers. Dat kan telefonisch (+31 79 76 20200) of per e-mail (info@cirres.com).