Samen werken we aan een groenere wereld

In het klimaatakkoord van Parijs van 2015 is door alle 195 deelnemende landen besloten dat we in 2050 95% minder CO2 uitstoot moeten hebben dan in 1990. Dat is een enorme reductie die ervoor zal moeten zorgen dat de wereld minder dan 1,5° Celsius opwarmt. Zo kunnen we ingrijpende gevolgen op ons klimaat voorkomen.

De verwachting is dat de gehele IT sector tussen de 6 en 14% zal bijdragen aan de wereldwijde CO2 uitstoot in 2040, als er niets verandert. Dit komt door elektriciteitsgebruik en de productie van hardware. We zullen dus gebruikte apparatuur een tweede leven moeten geven om de CO2 reductieplannen te halen.

En hier komt Cirres om de hoek kijken. We refurbishen kort gebruikte hardware en geven deze een tweede leven. We helpen bedrijven hiermee hun groene doelen te verwezenlijken.

Wat is circulaire IT?

Circulaire IT houdt in dat we grondstoffen maximaal benutten. Hiermee zorgen we voor een wereldwijde reductie van CO2 We verlengen de levensduur van IT-hardware. Dit wordt gedaan door het een tweede leven te geven. We doorbreken hiermee het lineaire systeem van grondstoffen winnen, producten produceren en na gebruik ze weer weg te gooien. Volgens ons heeft elk bedrijf zijn eigen verantwoordelijkheid als het gaat om CO2 reductie.

Milieubelasting en uw CO2 footprint

Het produceren van 1 laptop kost gemiddeld 331 KG CO2. Dat betekent dat u dus enorm kunt bijdragen aan de CO2 reductie door kort gebruikte hardware te kopen. 3 refurbished laptops kopen staat gelijk aan 1 ton aan CO2 reductie. Dat is net zoveel als

  • 6.000 km rijden met een dieselauto of
  • 8 keer heen en weer vliegen van Amsterdam naar Londen (per passagier) of
  • 2,5 maand een gemiddeld huishouden voorzien van gas en elektriciteit.

En dan hebben we het nog niet gehad over de enorme hoeveelheid water die bespaart wordt door het niet produceren van IT hardware. Een voorbeeld: voor het produceren van 1 laptop is ongeveer 1500 liter water nodig. Dat bespaart u dus door een refurbished laptop te kopen.

Waarom kiezen voor kort gebruikte hardware?

  • Milieuvriendelijk
  • Goedkoper

Kort gebruikte, refurbished laptops zijn tot 50% goedkoper dan nieuwe laptops. Op refurbished netwerkapparatuur kan de korting oplopen tot wel 85%.

  • Compatibiliteit met de rest van het netwerk.

Vaak heeft een bedrijf gekozen voor een bepaalde productlijn voor haar IT infrastructuur. Als er iets kapot gaat, of als de organisatie groeit, is het meestal verstandig om te kiezen voor dezelfde standaard. Want de nieuwere hardware is niet altijd compatibel met de rest van het netwerk (denk aan docking stations). Ook is het intern beter te verkopen, omdat medewerkers zich dan niet hoeven af te vragen waarom die ene collega wel een nieuwe laptop of smartphone krijgt, en zij niet.

  • Direct leverbaar.

Geen lange wachttijden vanwege een chiptekort in de markt, maar leverbaar vanuit eigen voorraad. Cirres beschikt over een magazijn van 5.000 m2, waardoor we altijd veel IT hardware vanuit voorraad kunnen leveren.

  • Goede voorwaarden.

U krijgt standaard 1 jaar garantie op refurbished  IT hardware. In overleg is dit vaak uit te breiden naar 2 of 3 jaar. Dat is meestal beter dan u krijgt van de fabrikant.

  • Terugname van oude apparatuur.

Cirres koopt uw gebruikte IT hardware graag in. Hier kan het volgende mee gebeuren: Als er nog vraag naar is, wordt het gereviseerd en verkocht aan weer een nieuwe blije klant. Is het niet meer courant in de Nederlandse markt, dan wordt het verkocht aan andere landen of gerecycled (afhankelijk van uw wensen). Het is zelfs mogelijk om ervoor te kiezen om de opbrengst (deels) te doneren aan een goed doel.

Wij leveren merken zoals:

cisco
dell
hpe
hp
lenovo

Sinds 1998 de slimste ICT leverancier van de Benelux!