Refurbished Dell OptiPlex

De Dell OptiPlex is een computer die zich vooral richt op de zakelijke markt. Daarom worden deze computers ook wel enterprise-desktops genoemd. Deze desktop computer staat bekend om de krachtige beveiliging en beheersoftware. De Dell OptiPlex draait op het gebruiksvriendelijke besturingssysteem Windows.

Wat is een Dell OptiPlex?

De Dell OptiPlex is een desktopcomputer die deskundige prestaties levert. Met een snelle SSD kan deze OptiPlex bestanden en programma’s snel openen en opslaan. Perfect voor de veeleisende gebruiker. Dell OptiPlex staat bekend om de veiligste desktop computers ter wereld met een hoog gebruiksgemak. Een populaire computer desktop voor de zakelijke wereld. 

Wat zijn de voordelen van een Dell OptiPlex?

Een van de grote voordelen van de Dell OptiPlex desktop is de stille werking. Niets is vervelender dat luidruchtige pc’s op het kantoor. Door het enorme geluidsverschil tussen de retail computers en deze enterprise computers is de keuze snel gemaakt voor een bedrijf. 

Daarnaast heeft de Dell OptiPlex een uitstekende koeling waardoor deze desktop computer zelfs bij constante hoge belastingen zonder enige gebreken blijft werken

De Dell OptiPlex is een zeer betrouwbare desktop door de stevige bouw en de componenten van hoge kwaliteit. Hierdoor heeft deze desktop computer een lange levensverwachting. 

De verschillende Dell OptiPlex varianten

De Dell OptiPlex wordt aangeboden in verschillende varianten met elk verschillende gebruiksscenario’s. 

OptiPlex Micro

Zo is er een OptiPlex Micro die is zo klein dat deze bijna overal inpast. Door het kleine formaat vergissen mensen zich in de prestaties van de Micro. Een pc met een krachtige processor en hoge prestaties. 

OptiPlex Small

Het model OptiPlex Small zit tussen de grotere variant ‘Tower’ en de kleinere variant ‘Micro’ in. De OptiPlex Small is het meest verkochte desktop model van Dell door de hoge productiviteit en een prachtige combinatie van de kracht en grootte. Vergeleken met de Micro heeft de Small veel communicatiepoorten.

OptiPlex Toren

Na de Small komt het model ‘OptiPlex Toren’. Dit wordt de krachtpatser onder de desktop computers van Dell genoemd. Deze desktop computer hebben de beste upgrademogelijkheden en bevatten nog meer communicatiepoorten dan de Small. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Dell OptiPlex?

Bij het aanschaffen van een Dell OptiPlex desktop computer is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. Neem hierbij je gebruikersdoel in acht. 

Processor

De processor wordt ook wel de rekenkracht van een desktop computer genoemd. Hoe hoger de processor hoe krachtiger de processor. Bij het gebruik van zwaardere programma’s zoals, 3D-bewerking, fotobewerking of videobewerking wordt een minimale Intel Core i5 processor aangeraden. Bij professioneel gebruik gaat dit al richting de i7. 

Gebruik je de desktop computer voor eenvoudige taken als e-mailen, internetten en tekstbewerking? Dan heb je aan een i3 processor zeker voldoende. 

Intern geheugen

Naast de processor zit er ook verschil in intern geheugen tussen de verschillende soorten Dell OptiPlex pc’s. Het interne geheugen, ook wel RAM-geheugen genoemd, is het kortetermijngeheugen van de pc waar tijdelijk data wordt opgeslagen. Hoe hoger het intern geheugen hoe meer programma’s er tegelijkertijd kunnen draaien. Daarnaast merk je gelijk dat je sneller kunt schakelen tussen tabbladen.

De gemiddelde gebruiker heeft genoeg aan een RAM-geheugen rond 4 en 8 GB. Bij het gebruik van zwaardere programma’s wordt er minimaal een intern geheugen van 8 tot 16 GB aangeraden. Bij professioneel gebruik gaat dit richting de 32 GB. 

Opslagcapaciteit

Bij tekstbestanden en foto’s wordt er een minimale opslagcapaciteit van 128 tot 265 GB  aangeraden. Heb je een ander gebruikersdoel voor ogen met de Dell OptiPlex en wil je veel films, games en meer grote bestanden bewaren op je desktop computer? Dan moet je zeker voor een hogere opslagcapaciteit gaan.

Waarom een refurbished Dell OptiPlex aanschaffen bij Cirres?

Sinds 1998 is de Cirres de specialist op het gebied van IT-producten. Met veel kennis en een groot team specialisten helpen wij jou graag bij de zoektocht naar een Dell OptiPlex.

Op maat gemaakt

Heb je een mooie Dell OptiPlex gevonden, maar voldoet deze niet aan al jouw eisen? Wij kunnen een Dell OptiPlex geheel naar eigen wens maken. Zo is het mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden of het intern geheugen. Heb je vragen over het op maat laten maken van een Dell OptiPlex? Neem gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je door. 

Garantie

Wij leveren al onze producten met een standaard garantietermijn van 1 jaar. Deze periode is tegen een meerprijs uit te breiden naar een langere periode. Zo ben je altijd zeker van een vertrouwde koop en een uitstekend product!