Blogs

6 mythes over refurbished hardware

15 september 2022 – AUTEUR: MAURICE STEENBERGEN

U heeft vast wel eens gehoord over refurbished telefoons, laptops en netwerk apparatuur. Refurbished betekent dat de hardware kort gebruikt en gereviseerd is. Hier staat tegenover dat u een flinke korting kunt verwachten. Maar veel inkopers denken dat refurbished betekent dat je inferieure hardware in huis haalt. En er zijn nog veel meer mythes die de ronde doen. In dit blog gaan we hier op in.

 

Mythe 1: Refurbished hardware was ooit defect.

 

Dit is een van de belangrijkste zorgen die inkopers hebben met betrekking tot refurbished hardware. Echter, de meerderheid van refurbished producten zijn overtollige of ongewenste apparatuur van bedrijven. Vaak zijn het ook geretourneerde producten met kleine gebruikssporen.

 

Natuurlijk komt het voor dat sommige producten die we inkopen defecten vertonen. Als dat gebeurt, worden ze gereviseerd en getest door de Cirres om er zeker van te zijn dat alles er perfect uitziet en perfect werkt voordat ze weer op de markt worden gebracht. En als reparatie niet mogelijk is of niet rendabel is, dan wordt de hardware gerecycled door Cirres.

 

Mythe 2: Gereviseerde hardware is eigenlijk waardeloze troep.

 

De meeste hardware die Cirres inkoopt, is van een vorige generatie, maar dit betekent niet dat het waardeloos is. Kijk bijvoorbeeld naar laptops en desktops, die worden door de meeste gebruikers gebruikt voor office programma’s en cloud applicaties. Hiervoor heb je niet de nieuwste Core i5 processor nodig. Dan is een 1 of 2 generaties oudere laptop uitstekend. Hetzelfde geldt voor netwerkapparatuur, niet altijd is het duurste en nieuwste van het nieuwste nodig.

 

De meeste hardware die we verkopen is maximaal 3 jaar oud en kan nog vele jaren met veel plezier worden gebruikt. Soms is het enige verschil tussen een refurbished en een gloednieuw product dat nieuwe artikelen in plastic zijn verpakt en in de originele verpakking zitten.

typemachine

Mythe 3: Gereviseerde hardware is een ander woord voor gebruikt.

 

Het is verleidelijk om refurbished en gebruikt over één kam te scheren, maar er is wel degelijk een groot verschil. Gereviseerde producten zien er bijna ‘zo goed als nieuw’ uit nadat ze zijn gerepareerd en schoongemaakt, waardoor ze in veel betere staat verkeren dan gebruikte, tweedehands apparatuur. Deze laatste apparatuur wordt doorverkocht zonder te zijn schoongemaakt, getest en gecontroleerd op goede werking.

 

Gebruikte producten worden ook zelden geleverd met garantie, terwijl refurbished apparatuur normaal gesproken wordt gedekt door garantie.

 

Mythe 4: Refurbished hardware gaat niet lang mee.

 

U betaalt minder voor refurbished producten, maar een lagere prijs betekent niet dat u genoegen hoeft te nemen met een lagere kwaliteit. Elk apparaat dat door Cirres wordt verkocht, ondergaat een grondig reinigings-, reparatie- en testproces om aan onze hoge normen te voldoen. Daardoor werkt de apparatuur ‘als nieuw’, wat betekent dat u een lange levensduur kunt verwachten. Daarom bieden we standaard garantie van 1 jaar, wat zelfs uit te breiden is naar 3 jaar. Dat zouden we niet doen als we geen vertrouwen hadden in onze producten. Onze professionals staan klaar om uw hardware te repareren, mocht het onverhoopt minder lang meegaan dan u had verwacht.

 

Mythe 5: Gereviseerde hardware heeft aanzienlijk minder vermogen.

 

Het is een wijdverbreid geloof dat refurbished hardware aanzienlijk minder rekenkracht heeft in vergelijking met nieuwe hardware, maar dit is gewoon niet waar. De toename van de rekenkracht van processors neemt niet meer zo hard toe als enkele jaren geleden. Refurbished producten worden onderworpen aan een rigoureus opknapproces om ervoor te zorgen dat bedrijven dezelfde of vergelijkbare prestaties en betrouwbaarheid krijgen, maar voor een aanzienlijk lagere prijs dan een gelijkwaardig nieuw product.

 

Bovendien moet worden opgemerkt dat refurbished producten vaak worden geretourneerd met lichte krassen of andere kleine onvolkomenheden die de productprestaties op geen enkele manier beïnvloeden.

bliksem

Mythe 6: Gereviseerde hardware heeft geen garantie.

 

Als uw refurbished product defect raakt, wilt u er zeker van zijn dat uw apparatuur beschermd is en in een mum van tijd weer werkt. Dus, als een leverancier geen enkele vorm van garantie biedt, kunt u misschien beter overwegen uw refurbished producten ergens anders te kopen.

 

Wanneer u een refurbished product koopt bij Cirres, bieden wij een standaardgarantie van 1 jaar op alle refurbished producten, met een optie om dit uit te breiden naar 2 of zelfs 3 jaar. Zo hoeven onze klanten zich geen zorgen te maken. De garantie dekt de reparatie en de benodigde arbeid. En als reparatie niet mogelijk is, wordt binnen enkele dagen een gratis vervangend onderdeel geleverd.

 

Bent u op zoek naar gereviseerde IT-apparatuur van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen?

 

Bij Cirres vindt u een breed scala aan betaalbare en kwalitatief hoogwaardige refurbished laptops en desktops, servers en storage van grote merken als IBM, Juniper, Huawei, Lenovo, Dell, HP en Cisco. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Sinds 1998 de slimste ICT leverancier van de Benelux!